E-mail cím:
 
 
Jelszó:
 
 
 
 
 
E-mail cím:
 
 
 
 

     Belépés      Regisztráció
HÍREK, ESEMÉNYEK

Csíki Versünnep és verstábor a hagyomány jegyében - (2013-04-12)
Megtekintve: 1239 alkalommal

 

    Kárpát-medencei rendezvénnyé szeretnék fejleszteni a Székelyföldi Verstábort, ennek egyik lépése lesz az első Csíki Versünnep, amelyet májusban rendeznek meg Csíkpálfalván.

    A székely is magyar, csakhogy azon felül még székely is – ez az alcíme a Hargita Megyei Tanács, Csíkpálfalva önkormányzata, a csíkpálfalvi Márton Ferenc Általános Iskola, a Csomortányért Egyesület és a Szellő Szálló által első alkalommal megrendezett Csíki Versünnep szavalóversenynek. A május 17-i rendezvényre, amelyet a pálfalvi Márton Ferenc Általános Iskolában tartanak, csíkszéki középiskolások jelentkezését várják.

„A magyar költészet napján számos szavalóversenyt tartanak. Innen jött az ötlet, hogy egy nagyobb, átfogóbb szavalóversenyt is szervezzünk, erősítve a csíki versmondókat” – mondta az eseményt ismertető sajtótájékoztatón Ferencz Csaba, Csíkpálfalva polgármestere. A jelentkezőknek magyar költők versei közül kell választani, a szükséges tudnivalók, és a részvételi adatlap megtalálható a www.csomortan.ro világhálós honlapon a Versünnep almenüpont alatt.

    A Csíki Versünnep legjobbjai, akárcsak a csíkszeredai Agora Alapítvány magyar költészet napi szavalóversenyének két díjazottja, részt vehetnek július 22–31. között a III. Székelyföldi Verstáborban, Csíkcsomortánban. Ez a rendezvény idén a Magyar Írószövetség támogatásának köszönhetően tíznaposra bővül. A csíkiak mellet budapesti, veszprémi, székesfehérvári, szolnoki fiatal versmondók jönnek a táborba, amelynek szakmai vezetői Kubik Anna és Rubold Ödön színművészek, illetve Jónás Sándor televíziós műsorvezető.

    „A végső cél egy Kárpát-medencei verstábor megszervezése” – közölte Mihályi Magdolna szervező, a Szellő Szálló vezetője. Hozzátette, a táborba, amely a szakmai munka mellett szabadidős tevékenységekre is lehetőséget nyújt, Kányádi Sándor költőt is meghívták.

Forrás:szh.ro

 


 

  

Hozzászólok
Név:
 
Hozzászólás:
 
Ellenörző kód:
négy plusz hat
 (Írja me a művelet eredményét. Pl. 13)


Hozzászólások
Admin   2013-04-13 06:30:52
Észrevételedet köszönjük, a mi hibát kijavítottuk. Az elírást (mivel, hogy átvett cikk) javaslom, hogy ki javítsák a forrás oldalon is. Üdv Ernő


Mihályi László   2013-04-13 01:18:13
Nem Rupold Ödön hanem Rubold. Tisztelettel Mihályi László

« Vissza

 
Naptár, névnap
 Isten éltesse Zsuzsanna nevű olvasóinkat!

 » névmagyarázat

Valuta és Valutaváltó


Időjárás

Legnépszerűbb cikkek

Legfrissebb híreink

 
Legújabb hozzászólások

Hírlevélre
Íratkozzon fel hírlevelünkre!
Név:
 
E-mail cím:
 

  Fotó: Csomortáni Ernő
Csobányospataka - Csíkcsomortán külbirtoka
A nap vicce:

Keresés a weboldalon: 

Panaszkönyv: 

Támogatóink:

20. Árpád Vezér Cserkészcsapat (Toronto, Kanada) és Schilt László (Kaposvár- Toponár)

                          Köszönjük ! 


       A nap fotója: 
   
fotó:Kristó Róbert   

 


 

 
Ön a 1909018 látogató honlapunkon
A weboldalt készítette: a BTZ.
Szerkesztő Csomortáni Ernő: email küldése