E-mail cím:
 
 
Jelszó:
 
 
 
 
 
E-mail cím:
 
 
 
 

     Belépés      Regisztráció
HÍREK, ESEMÉNYEK

Késnek a SAPS-kifizetések - (2013-01-08)
Megtekintve: 886 alkalommal

        Nem tartotta be ígéretét a kormány, miszerint 2012 decemberében minden arra jogosult gazda megkapja a területalapú támogatások (SAPS) teljes összegét. Mint azt a Hargita Megyei Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökségtől (APIA) megtudtuk, a megyebeli jogosultak csupán harmadának érkezett meg a pénz a bankszámlára.

teruletalapu_02_b

Kormányzati kacsa? Az ígéretek dacára a gazdák alig harmada kapta meg a SAPS támogatásokat

      Haschi András, a megyei APIA igazgatója elmondta, a szakminisztérium tavaly ősszel jelentette be, hogy 2012 végéig minden érintett gazda megkapja az őt illető teljes összeget a területalapú támogatásokból. „Mi minden ezzel kapcsolatos teendőt időben elvégeztünk, a kifizetési listákat elküldtük a központi APIA-nak. Innen már nem rajtunk múlik" - magyarázta az illetékes.

      Hozzátette, a megyei APIA minden adminisztratív feladatot elvégzett, az ellenőrzéseket is lezárta, így elvileg semmi akadálya annak, hogy a gazdák megkaphassák a pénzüket. Haschi kiemelte, a véglegesített kifizetési listákat időben elküldték a fővárosba, már nem lenne más hátra, minthogy a bukarestiek kiadják a kifizetési utasítást. „Információim szerint az érintettek csupán egyharmadának utalták át a teljes támogatási összeget. Nem merek jóslatokba bocsátkozni, hogy mikorra történhetnek meg a kifizetések. Remélem az első negyedévben csak sort kerítenek rá" - említette az igazgató, megjegyezve, a törvény által leszögezett határidő egyébként június 30.

     Hargita megyében a 2012-es évre összesen 30 500 igénylést tettek le területalapú támogatásra, 195 ezer hektárra. Az alaptámogatás összege egyébként 106 euró, az agrárkörnyezeti támogatás egyes és kettes csomagja révén pedig hektáronként további 124 és 58 eurót kaphatnak a jogosultak.  A kedvezőtlen adottságú területekért még 107 eurót fizetnek ki hektáronként, a nemzeti kiegészítő támogatás értéke pedig egy hektárra 35 euró. A számítások szerint a megyébe a SAPS-juttatások során összesen mintegy 45 millió euró fog érkezni.

 

Forrás:szh.ro

 


 

  

Hozzászólok
Név:
 
Hozzászólás:
 
Ellenörző kód:
három plusz 2
 (Írja me a művelet eredményét. Pl. 13)


Hozzászólások« Vissza

 
Naptár, névnap
 Isten éltesse Júlia, Rita nevű olvasóinkat!

 » névmagyarázat

Valuta és Valutaváltó


Időjárás

Legnépszerűbb cikkek

Legfrissebb híreink

 
Legújabb hozzászólások

Hírlevélre
Íratkozzon fel hírlevelünkre!
Név:
 
E-mail cím:
 

  Fotó: Csomortáni Ernő
Csobányospataka - Csíkcsomortán külbirtoka
A nap vicce:

Keresés a weboldalon: 

Panaszkönyv: 

Támogatóink:

20. Árpád Vezér Cserkészcsapat (Toronto, Kanada) és Schilt László (Kaposvár- Toponár)

                          Köszönjük ! 


       A nap fotója: 
   
fotó:Kristó Róbert   

 


 

 
Ön a 1972099 látogató honlapunkon
A weboldalt készítette: a BTZ.
Szerkesztő Csomortáni Ernő: email küldése