E-mail cím:
 
 
Jelszó:
 
 
 
 
 
E-mail cím:
 
 
 
 

     Belépés      Regisztráció
HÍREK, ESEMÉNYEK

"Feri bácsi, a citerás" - (2018-10-06)
Megtekintve: 1917 alkalommal

 

 A tegnapi nap, csütörtök 17 órától közös megemlékező szentmisén imádkoztunk a júliusban elhunyt Bodnár Ferencért. Bodnár Ferenc, vagyis ahogy mindenki ismerte, "Feri bácsi, a citerás"  lelkes támogatója volt a
csomortáni iskolának, gyerekeknek. Húsz éven keresztül járt Csomortánba, soha sem üres kézzel, és mindig nála volt a citerája, együtt énekelt, játszott a gyerekekkel. Pünkösd alkalmából rendszeresen Ferencz Péteréknél szállt meg, az idei évben is megtette az utat Csomortánból a somlyói nyeregbe, pedig már beteg volt. Végig járta, szinte szaladt, az iskolát, templomot, a Somlyó hegyét, mintha érezte volna, hogy ez az utolsó alkalom számára.

Nyugalma legyen csendes, emléke legyen áldott!

 

Az alábbiakban két idézet Feri bácsiról az akkori tanító néniktől, Péter Becze Máriától és Gergely Éva Tímeától. 

"Visszagondolva, hogy ki is lehetett az az ember, akit én „Feri bácsiként” ismertem meg, és aki már akkor túl volt élete delelőjén, képek és kérdések jelentek meg bennem. Ha valaki nem ismerte, hogyan lehetne elmondani úgy, hogy megérezhesse azt a kisugárzást, ami ő volt, és maga előtt láthassa alakját, élénk, korát meghazudtoló tekintetét, gyorsaságát, jó kedélyét? Talán erre nem is én vagyok a legmegfelelőbb személy, és lehet, hogy nem is kell, mert akik ismerték, azok őrzik szívükben, akik meg nem, azok valószínű nem is kellett megismerjék." G.É.T.

„Ahogy belépett kis falusi iskolánk életében, azon fáradozott, hogy segítse az oktatást, a gyerekeket, az iskolát. Mindig azt mondta, hogy a mi iskolánk eszébe juttatja az Ő hajdani kis iskoláját ahol az elemi osztályokat végezte. Minden pünkösdkor ellátogatott hozzánk, kellemes zenei élményekkel gazdagította a tanulókat, hiszen nem csak énekelt hangszeres kísérettel, hanem a népdalok szimbólumrendszeréről is oly nagy szeretettel beszélt, hogy a gyerekek és pedagógusok egyaránt szívesen hallgatták.” P.B.M.

 


 

  

Hozzászólok
Név:
 
Hozzászólás:
 
Ellenörző kód:
nyolc plusz három
 (Írja me a művelet eredményét. Pl. 13)


Hozzászólások« Vissza

 
Naptár, névnap
 Isten éltesse Taksony nevű olvasóinkat!

 » névmagyarázat

Valuta és Valutaváltó


Időjárás

Legnépszerűbb cikkek

Legfrissebb híreink

 
Legújabb hozzászólások

Hírlevélre
Íratkozzon fel hírlevelünkre!
Név:
 
E-mail cím:
 

  Fotó: Csomortáni Ernő
Csobányospataka - Csíkcsomortán külbirtoka
A nap vicce:

Keresés a weboldalon: 

 


 

 
Ön a 3180739 látogató honlapunkon
A weboldalt készítette: a BTZ.
Szerkesztő Csomortáni Ernő: email küldése