E-mail cím:
 
 
Jelszó:
 
 
 
 
 
E-mail cím:
 
 
 
 

     Belépés      Regisztráció
VIDEÓ

Ünnepség a Pozsonyi csata emlékére - (2016-07-05)
Megtekintve: 1439 alkalommal

           Péntek délután a dicsőséges pozsonyi csata emlékére tartottak ünnepséget Csíkcsomortánban, a Kárpátok Őre emlékműnél. A megemlékezésre Csíkpálfalva Önkormányzata, a Csomortányért Egyesület és az Aracs Közbírtokosság szervezésében került sor. A három éve felállított emlékmű előtt emlékezett meg a
fotó: Teutch Tamás 
 közösség az 1109 évvel ezelőtt történt pozsonyi csatára, ahol őseink dicsőséges győzelmet arattak a magyarok ellen törő, őket kiirtani akaró ellenség felett. Az eseményen a civil szervezetek és a politikai pártok képviselői egyaránt részt vettek.

           Az ünnepség, a IV. Csíki Versünnep egyik győztese, Kósa Johanna szavalatával vette kezdetét, majd Ferencz Csaba, Csíkpálfalva község polgármestere köszöntötte az ünneplő közönséget. Az idei esemény két legfőbb szónoka Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere és Mezey János, Gyergyószentmiklós volt polgármestere voltak akik az ünnep méltatása mellett a mai nehéz idők megpróbáltatásait és megfélemlítéseit sem hagyhatták szó nélkül.

     
fotó: Teutch Tamás

  A továbbiakban Tőke Ervin, az Erdélyi Magyar Néppárt csíkszéki elnöke, Kocsis László, az emlékmű ötletgazdája és támogatója, valamint Horváth Béres János, az emlékmű alkotója méltatták az ünnep fontosságát. Egyházi jelenlét híján, Gergely István, Tiszti vezetésével együtt imádkoztunk és kértük Isten áldását az eseményre. Az ünnepséget továbbá a csíkszentkirályi fúvószenekar, a Csíkcsomortáni Magyarok Nagyaszonya Néptánccsoport, kicsik és nagyok előadása, valamint a Magyarországról érkezett csetényi Bulykások tánccsoport gazdagította. Az ünnepség a tisztelgés és az emlékezés koszorúinak elhelyezésével, valamint a nemzeti himnuszok eléneklésével ért véget. Az ünnepség végén mindenki meghívást kapott a bográcsozásra a közbirtokosság jóvoltából. Köszönet a segítségeknek az ünnepség megszervezésében és lebonyolitásában tanúsított hozzáálásukért!

 
 

Hozzászólok
Név:
 
Hozzászólás:
 
Ellenörző kód:
hat plusz három
 (Írja me a művelet eredményét. Pl. 13)


Hozzászólások« Vissza

 
VIDEÓ


Naptár, névnap
 Isten éltesse Cecília nevű olvasóinkat!

 » névmagyarázat

Valuta és Valutaváltó


Időjárás

Legnépszerűbb cikkek

Legfrissebb híreink

 
Legújabb hozzászólások

Hírlevélre
Íratkozzon fel hírlevelünkre!
Név:
 
E-mail cím:
 

  Fotó: Csomortáni Ernő
Csobányospataka - Csíkcsomortán külbirtoka
A nap vicce:

Keresés a weboldalon: 

Panaszkönyv: 

Támogatóink:

20. Árpád Vezér Cserkészcsapat (Toronto, Kanada) és Schilt László (Kaposvár- Toponár)

                          Köszönjük ! 


       A nap fotója: 
   
fotó:Kristó Róbert   

 


 

 
Ön a 1844413 látogató honlapunkon
A weboldalt készítette: a BTZ.
Szerkesztő Csomortáni Ernő: email küldése